Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επιβολή τέλους απολύμανσης οχημάτων από 1η Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με ενημέρωση που μας περιήλθε με ανωτέρω σχετικά, η Βουλγαρία προτίθεται να επιβάλει, από 1η Σεπτεμβρίου 2024, τέλος για την απολύμανση των οχημάτων που θα εισέρχονται στη βουλγαρική επικράτεια μέσω των συνοριακών σημείων διέλευσης από Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία, εξαιτίας του εντοπισμού μεταδοτικών ασθενειών σε μηρυκαστικά ζώα.

Αντίστοιχο μέτρο εφαρμόζεται ήδη στα συνοριακά σημεία διέλευσης της Βουλγαρίας με την Τουρκία, το δε τέλος απολύμανσης ανέρχεται σε 4 BGN για τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης και σε 20 BGN για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων1. Σημειώνεται ότι, για τα οχήματα που θα εισέρχονται από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, η προληπτική απολύμανση θα πραγματοποιείται μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου τ.έ. χωρίς επιβάρυνση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω επίσημη πληροφορία μας περιέλθει, αναφορικά με το ύψος του τέλους απολύμανσης, το οποίο θα επιβάλλεται από 1η Σεπτεμβρίου τ.έ. στα εισερχόμενα από Ελλάδα προς τη βουλγαρική επικράτεια οχήματα, θα σας ενημερώσουμε με νεότερο έγγραφό μας.

                                                   Ο Διευθυντής κ.α.α     


                                                   Αναστάσιος Μέμμος 
                                                   Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄
Προηγούμενο Καθορισμός του περιεχόμενου και του μορφότυπου των ψηφιακών παραστατικών διακίνησης

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας